Yoga voor zwemmers/triatleten

Ben jij een zwemmer of triatleet en nieuwsgierig naar de voordelen van yoga om (nog) meer uit je sport te halen? Wil je ontdekken dat sportief en gezond zijn meer is dan meters maken op Strava? Wil je je fysiek én mentaal fit voelen? Leer en ervaar dan wat yoga voor jou én je sportprestaties kan betekenen! ​Eerst meer lezen? Dat kan hier. 

De 'Yoga voor Zwemmers/Triatleten'-workshop (2 uur) omvat: 

 • Kennismaken met yoga 
  Beknopte uitleg over de achtergrond van yoga (yoga is meer dan houdingen)

 • Doen van yogahoudingen die voor zwemmers/triatleten waardevol zijn
  Op een ontspannen en interactieve wijze ervaar je een variatie van staande, zittende en liggende houdingen en oefeningen voor balans (al dan niet in vinyasa*)

 • Rust en ruimte voor een ademhalingsoefening 
  Een kort 'intermezzo' door het doen van een ademhalingsoefening 

 • Ervaren van een les met Yin Yoga* houdingen 
  We zoeken de stilte en sfeer van een yogales op en houden de houdingen langer aan om ook te werken aan het dieper gelegen bindweefsel 

Ervaring met yoga is niet vereist, nieuwsgierig zijn een pré! Workshops zijn specifiek voor zwemmers en triatleten, maar ook overige geinteresseerden kunnen deelnemen. 

* Lees onderaan de pagina meer over Vinyasa Yoga en Yin Yoga. 

"Ik heb de yogaclinic voor triatleten als leerzaam ervaren. Fijn om eens op een hele andere manier met het lichaam bezig te zijn (en daarnaast confronterend, want ook al weet ik al lang dat ik zo stijf als een plank ben, werd dat nu wel heel duidelijk, maar dat ga ik gewoon los laten..). Ik vond de balans tussen serieus aan de slag gaan en af en toe ruimte voor wat ontspanning in de groep erg fijn". 

"Supernuttige workshop yoga voor triatleten gehad! Heel duidelijk waarom bepaalde bewegingen mij als triatleet kunnen helpen. Fijn dat het niet te zweverig werd".

krijger 1 website_trans.png
kindhouding_trans.png

Aanmelding & kosten 

Ga naar de agenda voor een overzicht van de geplande activiteiten. Klik op de activiteit om meer te lezen over de locatie, kosten en klik door om je ticket(s) te kopen. 

Heb je liever maatwerk voor een groep of vereniging? Ik hoor het graag. Samen komen we vast tot een leuke activiteit! Dit kan in Nijmegen e.o. of bij jullie/jou in de buurt. 

"Een leuke eerste kennismaking met yoga. Marit kan veel vertellen over de oefeningen en geeft tips en aanwijzingen zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen".  

Vinyasa Yoga is een actieve vorm van yoga waarbij de houdingen (asana's) vloeiend in elkaar overlopen, als een meditatie in beweging. De koppeling van ademhaling (pranayama) en beweging geeft flow. Soms blijf je wat langer in de houdingen, waarbij het ritme van je ademhaling zorgt voor de voortzetting van de flow. 

Yin yoga is een rustigere vorm van yoga waarbij de houdingen langer worden aangehouden. Hierdoor werken deze houdingen fysiek met name op het bindweefsel (fascie) en werken ze diep door op je energetisch systeem. De uitdaging zit met name in het feit dat je je mentaal traint in het volhouden van de houding.